Presse DK

Simon Spang-Hanssen,  saxofonist ,   presseklip

 

”Ganske klart fornemmer man et uophørligt nærvær og en indre glød, når saxofonisten Simon Spang-Hanssen er på scenen.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Kjeld Frandsen,      ( Berlingske Tidende )

”Simon Spang-Hanssen kan kunsten begejstre sig selv og sine medspillere…”

Frank Buchmann-Møller ,       ( Fyns Stiftstidende )

 

”  Spang-Hanssen, som siden denne liveindspilning  fra Montmartre sidste november er flyttet til Paris, er i helt overdådig form, og på både ”Trinity Blues” og ”Flip Fool” kommer man næsten til at tænke på Sonny Rollins: energi og opfindsomhed synes ubegrænset.”

Jørgen Siegumfeldt           ( Berlingske Tidende   )

 

” Simon Spang-Hanssen, tenor og sopran-saxofon, hos hvem opfindsomheden synes uudtømmelig…”

Michel Contat        ( Telerama ,  Frankrig )

” Han kan minde om Johnny Griffin, hvad angår hurtighed og utålmodighed, og Dexter Gordon hvad angår en slags halvpåtaget nonchalance, hvilket straks bliver modsagt af hans George Adams-side ( en vis grænse-overskridende lyrik og voldsomhed ). Simon Spang-Hanssen’s lidt krigeriske skyhed dækker over en kogende blanding af entusiasme, ømhed og længsel.”

Franck Bergerot    ( Jazz Hot ,  Frankrig )

 

”Saxofonisten Simon Spang-Hanssen’s mangeartede projekter strutter af energi og spillelyst….han har også
karakter i udtrykket og et stort vokabularium. I momenter indsneg sig i hans spil en dejlig aggresivitet, eller
han arbejdede med kærkomne melodiske motiver.”
Christian Munch-Hansen, Politiken

”Kapelmesteren selv spiller en original saxofon med solide rødder i beboppen og den mere eksperimenterende Jazz…”

Henrik Palle /  Politiken

 

” Der er såvel i tonen som overblikket en sikkerhed og indlevelse i musikken, som placerer Spang-Hanssen i saxofonisternes tunge vægtklasse, og samtidig vidner om hans fortsatte udvikling.
Flemming Fryd  / Jazz Special

” Simon Spang-Hanssen boltrer sig på vanlig vis som en fisk i vandet…”
Ole Nimand, Jazz Special

”og hans nye cd demonstrerer det samme som hans optræden live, nemlig at han er en fortræffelig tenor-spiller med et betydeligt
vingefang og både overskud og overblik i spillet.”

Finn Slumstrup,  Jazz Special

“Og jo, “vores” mand lever op til sit bedste, hvad enten han minder om Ornette Coleman i Marokko (på sopransax), spiller fløjte
a la Dollar Brand, eller er helt sig selv.
Flemming Olsen / Jazz Special

“Simon Spang-Hanssen’s urlyd på sopran-saxofonen forekommer mig at være en af de mest overbevisende i dag.”

Jean-Pierre Moussaron  / Jazz Magazine

 

komponist:

 

Om  Cd  Wondering ,  Dacapo records:

Saxophonist Simon Spang-Hanssen with his group Maaneklar parallel Denmark’s beloved “New Jungle Orchestra with the incorporation of cross-cultural rhythmic elements. The East meets West-blend is invigorating and refreshing.  Wondering  is yet further evidence of an enormously talented conglomerate of Danish jazz musicians who are willing to take chances yet produce music that is surprisingly accessible.”

Glenn Astarita  /allaboutjazz (USA)

 

Om  Central Earth  CD   “South of Nowhere” og  koncert anmeldelse:

“Når resultatet er så forfriskende som det er, skyldes det ikke blot Spang-Hanssens ganske personlige, let snurrige musikalske opfindsomhed, men også den frejdighed hvormed hele holdet går til sagen…man bør også lægge mærke til ,hvor fint Spang-Hanssen kan arrangere for sin blæsergruppe, fløjte, tre saxofoner og trompet .”

Boris Rabinowitsch  / Politiken

“Uhyre stærkt udspil fra saxofonisten Simon Spang-Hanssen med ny timands-gruppe og en gavebod af veloplagte kompositioner, der frugtbart blander jazz, soul latin og verdensmusikalske elementer.

Christian Munck Hansen / Information

Der bliver hele tiden – af alle mand og den ene kvinde- spillet med et fedt swing, men det der gør skiven til en ovenud oplevelse er Spang-Hanssens kompositioner. Han har sørget for temaer, melodi og en idérigdom, der hele tiden garanterer kollektivt ensemblespil fremad banen. ”

Bent Stenbakken  / Nordjysk Stiftstidende

“Sopran og tenor-saxofonisten Simon Spang-Hanssen har i en snes år bevæget sig i en kloning af world, jazz og global folklore. Sammen med især saxofonisterne Fredrik Lundin og Henrik Sveidahl, samt fløjtenisten Mariane Bitran, har han på denne CD med egne kompositioner skabt en underfuld rytmisk atmosfære af Afrika og Østens mystik samt en overraskende munter version af Kai Norman Andersens Du Gamle Måne. ”

DJEMBE

“Saxofonisten Simon Spang-Hanssen er en komponist af bemærkelsesværdig originalitet.

Givetvis farvet af hans samarbejde med et bredt spektrum af musikere under hans lange ophold i Paris havde stykkerne vekselvis afrikansk, mellemøstligt og helt jazz-ortodokst tonefald, uden at de på noget tidspunkt fornemmedes som stiløvelser. Og – ikke mindre væsentligt på en måde så de fremstod med det melodiske element som afgørende for den formelle struktur. ”

Thorbjørn Sjøgren  /Politiken
” Han har netop udgivet en CD med større gruppe hvor han kombinerer nogle af de elementer som altid har været essentielle i hans musik: Afro-Cubanske rytmer og farver samt luftige og enkle atmosfærer. Denne skive er en blanding af is og ild. ”

Matthieu Jouan  / Citizen Jazz (Frankrig)

Leave a Reply