Alisio Ensemble (DK)

Alisio Ensemble

 

 

Line-up:


Kristi
an Jørgensen    violin

Mariane Bitran ,    fløjter

Henrik Sveidahl , basklarinet, tenorsax

Bent Clausen ,      vibrafon

Benita Haastrup,  percussion

Peter Danstrup,    bas

Mikkel Schnettler,    percussion

Simon Spang-Hanssen, sopran & altsaxofon, fløjte, komp.

 

Et usædvanligt og farverigt lydmaleri med en blanding af jazz og inspirationer fra Afrika, Østen, Latin-Amerika og det 20 århundredes  kompositionsmusik etc., med inflydelser fra bl.a. Thelonious. Monk,  Hermeto Pascoal, Wayne Shorter,  Ellington, George Russell, Charles Mingus, A.C.Jobim, Art Ensemble of Chicago…

 

 

CD  “Intersections”  ALCD004  2010 på Alisio Music .

“…En fornøjelse at spadsere rundt i hans spraglede, propfyldte univers Det her er noget så sjældent som en glad plade, og det smitter: man bliver faktisk glad af at lytte på den…og hvad skal al den gråd og jammer til for, når nu livet- og musikken- faktisk også kan være let, sjov og legende ? ”

Anders Kirkegaard  Jazz Special  2010

 

” Hans ophold i Frankrig fra 1985 og frem til slutningen af halvfemserne har sat et stort præg på hans
musik. Den franske jazzsmeltedigel, hvor inspirationen fra de arabiske og afrikanske i mange år har været en vigtig faktor, har også præget Spang-Hanssen.

Det otte mand store orkester er med sin utraditionelle instrumentsammensætning; violin, vibrafon, 2 x sax, fløjte, bas og 2 x percussion unikt i jazzlandskabet. Men det er ikke kun derfor, at det er en bragende god plade de har lavet.  Simon Spang-Hanssen har skrevet nogle afvekslende melodier og arrangementer der passer perfekt til orkesterets forskellige individualister. Her skal specielt fløjtenisten Mariane Bitran og violinisten Kristian Jørgensen fremhæves.

Musikken er båret af en udadvendt legende glæde, hvor de nysgerrige og eventyrlystne musikere smitter os med godt humør.”

Niels Overgaard  JazzNyt  2010

Ensemblet har optrådt på bl.a. : Copenhagen Jazzhouse, Cop. Jazz Festival (Kongens Have -10), Paradise Jazz, Atlas, Holbæk Jazzklub, Huset i Aalborg, Giant Steps, Jazzselskabet Aarhus (Kunstbygningen), Lyngby/Taarbæk Jazzklub, Planeten (Huset), Jazzhus Dexter, Testrup Højskole, Ry Højskole, Skive Jazzklub, Aarhus Jazzfestival (2012), Copenhagen Jazfestival (Planeten -09, Huset -13), Godset Kolding…

Ved særlige lejligheder er ensemblet udvidet med Barthelot Ekeme Same, dans/koreografi

Links:  http://soundcloud.com/simonspanghanssen/sets/alisio-ensemble


http://soundcloud.com/simonspanghanssen/sets/alisio-ensemble-live-2014

http://youtu.be/RW90N_NvaPg

 

med Nico Gori, Copenhagen Jazzfestival 2013 i Huset

 

 

Forløberen for Alisio Ensemble lød navnet ” Maaneklar”, hermed nogle udpluk af anmeldelser:


”Når man har betegnet den nu i Paris bosatte saxofonist Simon Spang-Hanssen’s musik som”imaginær” folklore er det en præcist rammende beskrivelse. Den undgik det forlorent eksotiske. Men ikke desto mindre har Spang-Hanssen’s temaer i deres enkle repetitive mønstre en duft af noget etnisk med sig…”                                                

Boris Rabinowitsch     ,    Politiken


”Ganske klart fornemmer man et uophørligt nærvær og en indre glød, når saxofonisten Simon Spang-Hanssen står på scenen…- i hvert fald var der ingen tomgang at spore, da Simon Spang-Hanssen denne aften stod i spidsen for sin gruppe ”Maaneklar”. Her handlede det om ny og original jazz-musik, som til en hvis grad – og overordentligt smagfuldt – havde annekteret rytmer og melodier fra alskens – og primært østerlandsk – folkemusik.”

Kjeld Frandsen    ,   Berlingske Tidende


“Saxophonist Simon Spang-Hanssen with his group Maaneklar parallel Denmark’s beloved “New Jungle Orchestra with the incorporation of cross-cultural rhythmic elements. The East meets West-blend is invigorating and refreshing.  Wondering  is yet further evidence of an enormously talented conglomerate of Danish jazz musicians who are willing to take chances yet produce music that is surprisingly accessible.”

Glenn Astarita  /allaboutjazz (USA)

 

 

Udadvendt legende glæde

Saxofonisten Simon Spang-Hanssen dukkede op i 70’erne, hvor han bla. spillede med John Tchicai i Strange Brothers. Hans ophold i Frankrig fra 1985 og frem til slutningen af halvfemserne har sat et stort præg på hans musik. Den franske jazzsmeltedigel, hvor inspirationen fra de arabiske og afrikanske i mange år har været en vigtig faktor, har også præget Spang-Hanssen.

På den aktuelle udgivelse Intersections har han givet det gamle ensemble Måneklar XL et nyt navn, Alisio Ensemble. Det otte mand store orkester er med sin utraditionelle instrumentsammensætning; violin, vibrafon, 2 x sax, fløjte, bas og 2 x percussion unikt i jazzlandskabet. Men det er ikke kun derfor, at det er en bragende god plade de har lavet.
Simon Spang-Hanssen har skrevet nogle afvekslende melodier og arrangementer der passer perfekt til orkesterets forskellige individualister. Her skal specielt fløjtenisten Mariane Bitran og violinisten Kristian Jørgensen fremhæves. Musikken er båret af en udadvendt legende glæde, hvor de nysgerrige og eventyrlystne musikere smitter os med godt humør. I orkesteret finder vi bla. også vibrafonisten Bent Clausen, percussionisten Benita Haastrup og Henrik Sveidahl på både tenorsax og basklarinet.

Det er en anbefalelsesværdig plade til den rejselystne nysgerrige jazzlytter, der gerne vil lukke lidt godt humør ind i ørerne.

Niels Overgaard, Jazznyt,  marts 2010

 

Repertoire:

 

Fire Byer i et Ukendt Land ( suite i 4 satser )
Alisio Suite  ( suite i 3 satser)
Not So Far East Suite ( suite i 4 satser:  Empreintes,Zetyah, Living Stones, Abou Daoud
Rondo Azul  (kvartet for fløjte,violin, altsaxofon,basklarinet)
Intersections
Dreamworld
Terra do Mozar
Village
Forest Jump
Maaneklar
Soir Bon
Space on Earth
Caminando
Mainland
See you in Zanzibar
Blue Brazza
The Bird and the Grapes (P.Danstrup)
Alison’s Mood   (P.Danstrup)

 

Leave a Reply