TRIO (DK)

Simon Spang-Hanssen TRIO

 

 

 

 

Sébastien Boisseau, bas
Christophe Lavergne, trommer
Simon Spang-Hanssen, alt & sopransax, fløjte

 

CD:  “LUNA MOON”    ALCD007

 

6/2 2014     Paradise Jazz, Huset, Kbh.
8/2 2014     Jazz sur le Vif, Maison de la Radio France, Paris
9/2 2014     La Fabricas’on, Malakoff (FR)

 

www.soundcloud.com/simonspanghanssen/sets/trio

 

http://youtu.be/r8Gg1p9wJwA

” og det er med stor fornøjelse at man genoplever Simon Spang-Hanssen i trio-formatets frihed;
og specielt i netop denne konstellation. Boisseau og Lavergne  giver hans musik det rigtige afsæt
idet de spiller op til både dens lyriske og dansante side, bibeholder dens rustikke naturlighed og
tilfører en åbenhed udover alle snævre grænser.”

Franck Bergerot,  Jazz Magazine ( FR)  maj 2013

“Simon Spang-Hanssen, som i en periode boede og spillede i Frankrig, har på LUNA MOON allieret sig
med to franske musikere på hhv. bas og trommer, selv spiller han alt-og sopransax (nogle gange samtidig) og fløjte, for eksempel på solostykket “Overajas”. Han er selv ophavsmand til de fleste af numrene, der næsten alle bærer hans personlige særpræg; man gætter sjældent fejl, når det drejer sig om hans melodier, der næsten altid er iørefaldende og sangbare, og som også her er glimrende afsæt for hans personlige og udtryksfulde spil, hvad enten han spiller voldsomt ekspressivt eller blidt indsmigrende. Tillige er det en nydelse at lytte til hans delikate tone på sopranen. På tre af cd’ens numre, der har franskmændene som ophavsmænd, er musikken nærmest free-form-agtig, i modsætning til Spang-Hanssen’s numre der tit har en nordafrikansk og orientalsk aura over sig. Samarbejdet med de to franskmænd er forbilledligt, de er overordentligt lydhøre og loyale medspillere, der med tilat gøre LUNA MOON til en fornem udgivelse.”

 

Ole Nimand,  Jazz Special, juni 2013

 

 At være veteran betyder ikke, at man læner sig tilbage og gør det man altid har gjort. Endnu en gang har saxofonisten Simon Spang-Hanssen rystet posen og er ude med et album med nye musikalske tanker og musikere. Han har allieret sig med franskmændene Sébastian Boisseau på bas og Christophe Lavergne på trommer i en dynamisk trio, der ikke bruger tiden på at stå stille. Der hersker en åbensindet og fri spillestil i en trio, der sagtens kan bruge al pladsen. Spang-Hanssen har udover alt- og sopransax taget fløjten – som han giver en del plads – med ind i trioen. Simon Spang-Hanssen er pågående kontant og direkte i sit spil. Det veklser mellem lytterkrævende udspil og varme dansende numre, f.eks. den dejlige Empreintes, der har en mellemøstlig duft.

 

Jazznyt , maj 2013  Niels Overgaard

En lys og luftig ekspressionisme med vægt på spontan interaktion og leg med form og rytmer…
Referencer til Ornette Coleman, Eric Dolphy, Sonny Rollins, Yusef Lateef…

 

Sébastien Boisseau, er en meget aktiv bassist på den europæiske scene og har spillet med bl.a. Daniel Humair, Joachim Kühn, Louis Sclavis, Charlie Mariano, Marc Ducret, John Hollenbeck, Kenny Werner, Kalman Olah…har besøgt DK i selskab med bl.a. Benjamin Koppel.

Christophe Lavergne,  spiller i et utal af sammenhænge, bl.a. med Thôt, Sylvain Cathala Trio, Le Cube, George Garzone, Benoit Delbecq, Seamus Blake, Norma Winston, Stephane Belmondo, Ravi Coltrane, Graham Haynes, Méderic Collignon, Philippe Cathrine…

 

                         simonspangh@gmail.com

Leave a Reply